FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirin: Britanski građani u Hrvatskoj nemaju razloga za zabrinutost

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin izjavio je danas, u povodu jutrošnje eksplozije nepoznatenaprave u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, da britanski građani uHrvatskoj nemaju razloga za zabrinutost.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je danas, u povodu jutrošnje eksplozije nepoznate naprave u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, da britanski građani u Hrvatskoj nemaju razloga za zabrinutost.

Na novinarski upit jesu li zakazale hrvatske obavještajne službe, Kirin je rekao da nema komentara.

Ministar unutarnjih poslova izjavio je to novinarima nakon otvaranja twinning projekta "Kriminalističko-obavještajni sustav", na kojem je trebao biti i britanski veleposlanik John Ramsden ali je on otkazao sudjelovanje nakon incidenta.

U eksploziji u britanskom veleposlanstvu lakše je u lijevu potkoljenicu ranjen djelatnik veleposlanstva, hrvatski državljanin koji je izvan životne opasnosti i nalazi se u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas, nakon predstavljanja prijedloga izmjena kaznenog zakona, da policija istražuje taj slučaj a javnost će biti obaviještena kad istraga bude gotova.

Škare Ožbolt je istaknula da dodatnu ozbiljnost cijelom slučaju pridaje činjenica što je riječ o veleposlanstvu države koja predsjeda Europskom unijom.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je novinarima kako je, po prvim informacijama, utvrđeno da je riječ o aktiviranju zasad nepoznate eksplozivne naprave u poštanskoj sobi britanskog veleposlanstva.

Sve ostale detalje policija zasad ne može iznositi, kazao je Mehun. Iako je s obzirom na karakter incidenta interes javnosti povećan, nema razloga za povećanu ili bilo kakvu drugu zabrinutost građana za sigurnost, rekao je.

Hrvatska je policija, sukladno poštivanju bečke konvencije o zaštiti diplomatskih predstavništva, u kontaktu s predstavnicima britanskog veleposlanstva dodao je Mehun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙