FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri Škare-Ožbolt i Kirin na ministarskom sastanku EU-a u Newcastlu

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa VesnaŠkare-Ožbolt i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin predvodeizaslanstvo Vlade Republike Hrvatske koje će od 7. do 9. rujna 2005.godine sudjelovati u radu neformalnog sastanka ministara pravosuđa iunutarnjih poslova članica EU u Newcastlu, priopćeno je u utorak.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin predvode izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske koje će od 7. do 9. rujna 2005. godine sudjelovati u radu neformalnog sastanka ministara pravosuđa i unutarnjih poslova članica EU u Newcastlu, priopćeno je u utorak.

Na neformalne ministarske sastanke, koji se održavaju dvaput godišnje, pozivaju se i predstavnici zemalja kandidata.

Glavne teme sastanka u Newcastlu bit će pitanja organiziranoga kriminala, terorizma, trgovine ljudima, nezakonite migrace i drugo. Također će se raspravljati i o pitanjima građanskog prava, posebno u Europskoj sudskoj mreži u građanskim i trgovačkim stvarima, prekograničnoj suradnji u građanskim stvarima, pitanjima medijacije te sporova male vrijednosti - Europski platni nalog, Europski postupak u sporovima male vrijednosti.

Na marginama neformalnog sastanka ministrica Škare Ožbolt i ministar Kirin sastat će se s kolegama iz Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Francuske i Italije, koje će upoznati s napretkom Republike Hrvatske u postizanju pune suradnje s Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, reformom pravosuđa kao i naporima koje Republika Hrvatska poduzima u borbi protiv organiziranoga kriminaliteta i korupcije, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙