FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danska prva u svijetu po pomoći siromašnima, Japan posljednji

WASHINGTON, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Danska se nalazi u samomvrhu liste bogatih nacija po svojim naporima za pomoć u razvojusiromašnih država u svijetu, a Japan se nalazi na posljednjem, podacisu Centra za globalni razvitak, američkog instituta za intelektualneusluge.
WASHINGTON, 31. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Danska se nalazi u samom vrhu liste bogatih nacija po svojim naporima za pomoć u razvoju siromašnih država u svijetu, a Japan se nalazi na posljednjem, podaci su Centra za globalni razvitak, američkog instituta za intelektualne usluge.

Po svojim politikama pomoći, trgovine, ulaganja, migracije, zaštite okoliša, sigurnosti i tehnologije Danska se nalazi na prvom mjestu.

"Danski inozemni program pomoći najbolji je u svijetu u terminima kvalitete i kvantitete uzimajući u obzir veličinu te zemlje", stoji u izvješću toga centra objavljenom u časopisu Foreign Policy.

Danska je također doprinijela velikim brojem osoblja te financiranjem međunarodnih snaga za održavanje mira i humanitarnim intervencijama a ima velika postignuća i u području zaštite okoliša, navodi se u tome izvješću.

Japan se nalazi na posljednjem mjestu među 21 rangiranom državom, a posebno slaba postignuća ima u području trgovine i migracija.

"Japanske barijere izvozu zemalja u razvoju najviše su među rangiranim zemljama, uglavnom zbog carina na uvoz riže, a njegova inozemna pomoć najniža je kao udio u dohotku. Japan također ima slaba postignuća u zaštiti okoliša te prihvaća vrlo malo emigranata", stoji u izvješću.

Na drugom mjestu po pomoći siromašnima nalazi se Nizozemska, zatim Švedska i Australija. Norveška i Novi Zeland dijele peto mjesto, a Finska, Austrija i Njemačka sedmo. Britanija je na 10. mjestu zajedno s Kanadom.

SAD je na 12. mjestu, Švicarska i Portugal na 13., a Francuska na 15., pa zatim slijede Belgija, Španjolska, Italija, Irska, Grčka i Japan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙