FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dogovoreno hitno usklađivanje prostornog plana Vira

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić danas jes načelnikom Općine Vir i ravnateljicom Zavoda za prostorno uređenjeZadarske županije dogovorila hitno usklađivanje prostornog plana Viras prostornim planom Zadarske županije i Uredbom o uređenju i zaštitizaštićenog obalnog područja, što među ostalim znači da će segrađevinska područja Općine Vir smanjiti za 30 posto, priopćeno je izMinistarstva.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić danas je s načelnikom Općine Vir i ravnateljicom Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije dogovorila hitno usklađivanje prostornog plana Vira s prostornim planom Zadarske županije i Uredbom o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog područja, što među ostalim znači da će se građevinska područja Općine Vir smanjiti za 30 posto, priopćeno je iz Ministarstva.

Na sastanku je dogovoreno da se taj posao obavi u roku 30 dana. Ukoliko budu ispoštovane odredbe Uredbe i Županijskog plana, Ministarstvo će tada moći dati suglasnost na usklađenje Prostornog plana Vira, navodi se u priopćenju.

Što se tiče bespravno sagrađenih objekata Vira, koji je nazvan "simbolom divlje gradnje u Hrvatskoj" na sastanku u Ministarstvu je dogovoreno da će se prioritetno uklanjati oni bespravni objekti koje se nalaze na pomorskom dobru, u koridorima infrastrukture, u zonama druge namjene te protivno planu Općine Vir iz 3003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙