FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezijski orangutani ugroženi

DŽAKARTA, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Svake se godine naindonezijskom otoku Borneo, u okviru ilegalne trgovine zbog koje suorangutani na rubu izumiranja, ubije nekoliko stotina tih primata,upozoravaju u utorak udruge za zaštitu okoliša.
DŽAKARTA, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Svake se godine na indonezijskom otoku Borneo, u okviru ilegalne trgovine zbog koje su orangutani na rubu izumiranja, ubije nekoliko stotina tih primata, upozoravaju u utorak udruge za zaštitu okoliša.

Prema podacima World Wild Funda (WWF) i udruge TRAFFIC koja nadzire trgovinu divljim životinjama, svake se godine proda između 200 i 500 orangutana koji potiču sa Bornea, a uglavnom se radi o vrlo mladim jedinkama koje se prodaju kao kućni ljubimci.

Orangutan na glavnom indonezijskom otoku Javi se prodaje za oko 400 američkih dolara, dva do tri puta više od cijene koja se plati krivolovcu na Kalimantanu, indonezijskom dijelu Bornea. U tom području obitava oko 40.000 orangutana i njihov se broj drastično smanjuje.

Hvatanje, ubijanje, posjedovanje i trgovanje orangutanima u Indoneziji je ilegalno. Za ta kaznena djela predviđena je kazna do pet godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙