FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki sudac sudit će Čoviću i Lijanovićima

SARAJEVO,2. rujna(Hina) - Amerikanac Richard Gabelein imenovan jepredsjedateljem sudskog vijeća koje će suditi aktualnom predsjednikuHrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ) DraganuČoviću i predsjedniku Ustavnog suda BiH Mati Tadiću optuženima zakorupciju i zloporabu službenog položaja i ovlasti povezenih sposlovanjem tvrtke "Lijanovići" iz Širokog Brijega.
SARAJEVO,2. rujna(Hina) - Amerikanac Richard Gabelein imenovan je predsjedateljem sudskog vijeća koje će suditi aktualnom predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ) Draganu Čoviću i predsjedniku Ustavnog suda BiH Mati Tadiću optuženima za korupciju i zloporabu službenog položaja i ovlasti povezenih s poslovanjem tvrtke "Lijanovići" iz Širokog Brijega.

Kako je u petak priopćeno iz Suda BiH, nakon odluke o imenovanju koju je donijela predsjednica Suda Medžida Kreso, sudac Gabelein je tijekom dana preuzeo proučavanje spisa o "slučaju Lijanovići".

Richard Gabelein naslijedio je britanskog suca Paula Garlicka koji je prije dva mjeseca podnio ostavku na dužnost u Sudu BiH.

Iako je službeno objavljeno kako je ta ostavka motivirana privatnim razlozima, lokalni mediji su prenijeli kako je Garlick bio nezadovoljan time što mu je umjesto suđenja počiniteljima ratnih zločina ponuđena uloga suca u slučajevima organiziranog kriminala i korupcije.

Zbog Garlickove ostavke odgođen je i početak suđenja Čoviću, Tadiću, četvorici braće Ivanković i profesoru pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravku Lučiću.

Umjesto 1. rujna kako je ranije najavljivano, početak ovog suđenja sada se očekuje najranije tijekom listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙