FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HFP-u u ponedjeljak otvaranje ponuda za Hotele Koločep

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis

U HFP-u u ponedjeljak otvaranje ponuda za Hotele Koločep

U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u ponedjeljak, 19. rujna, održat će se javno otvaranje ponuda za kupnju 88,86 posto dionica turističko-ugostiteljske tvrtke Hoteli Koločep, na otoku Koločep u blizini Dubrovnika, doznaje se iz HFP-a.

Natječaj za većinski dionički paket te hotelske tvrtke HFP je objavio 22. srpnja, s rokom za podnošenje ponuda 19. rujna, do 14 sati.

Do danas je, kako su kazali iz HFP-a, otkupljen priličan broj ponudbenih dokumentacija, slijedom čega se nadaju da će biti i konkretnih ponuda.

Početna cijena za oglašene dionice Koločepa je 10,51 milijun kuna, odnosno 75 posto od njihove nominalne vrijednosti.

Dionice su iz portfelja HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB).

Tvrtka Hoteli Koločep sastoji se od apartmanskog naselja s osam vila te hotela Koločep, ukupnog smještajnog kapaciteta 136 soba i 15 apartmana, a zapošljava 58 radnika.

Na kraju prošle godine, prema podacima iz HFP-ovog natječaja, ukupna aktiva Hotela Koločep je iznosila 124 milijuna kuna, koliko su iznosile i ukupne obveze društva, od čega se oko 89 posto odnosi na dug prema DAB-u.

Kao poseban uvjet u natječaju se navodi da će DAB otpisati 90 posto ukupno utvrđenog duga na dan sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica s HFP-om, a preostalih 10 posto duga prema DAB-u ponuditelj bi trebao platiti u cijelosti, jednokratno prilikom sklapanja ugovora.

Kao dodatni se uvjet pak navodi da se od ponuditelja očekuje preuzimanje obveze izmirenja dospjelih obveza društva prema državnim vjerovnicima te izdavanje zamjenskih jamstava za obveze koje su pokrivene državnim jamstvima.

Od ponuditelja se očekuje i ispunjavanje uobičajenih uvjeta, poput preuzimanja obveze zadržavanja zaposlenika na rok od godinu dana od sklapanja ugovora te podnošenje programa ulaganja i poslovnog plana za narednih pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙