FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JLH-ova ponuda za preuzimanje dionica hotela Excelsior i Bellevue

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Grupa Jadranski luksuzni hoteli(JLH) objavila je ponude za preuzimanje preostalih dionica dubrovačkihhotela Excelsior i Bellevue, u kojima trenutno ima većinsko vlasništvosa 86,10 posto, odnosno 62,93 posto dionica.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Grupa Jadranski luksuzni hoteli (JLH) objavila je ponude za preuzimanje preostalih dionica dubrovačkih hotela Excelsior i Bellevue, u kojima trenutno ima većinsko vlasništvo sa 86,10 posto, odnosno 62,93 posto dionica.

Ponude za preuzimanje dionica tih dviju hotelskih kuća, koje su usmjerene svim dioničarima, JLH je danas objavio u dnevnom tisku ("Slobodna Dalmacija"), dok je istu ponudu jučer prenijela i Zagrebačka burza.

Rok važenja ponuda za otkup dionica obje hotelske tvrtke je 30 dana od njihovog objavljivanja u novinama, a odnosi se na dionice koje daju pravo glasa i nisu opterećene nikakvim teretima.

JLH za svaku otplaćenu dionicu Hotela Excelsior nudi 113 kuna, dok će za svaku neoplaćenu dionicu platiti isti iznos, ali umanjen za iznos obveze prijevremene i jednokratne otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Za preostale otplaćene dionice Hotela Bellevue JLH je spreman platiti cijenu od 321,50 kuna po dionici, odnosno istu će cijenu platiti i za neotplaćene dionice, ali također umanjen za iznos obveze otplate prema HFP-u.

JLH je na dan objave ponude, kako se navodi, vlasnik 407.095 redovnih dionica Hotela Excelsior, što predstavlja 86,08 posto temeljnog kapitala, a vlasnik je i 62,93 posto, ili 27.583 dionica Hotela Bellevue.

Hotel Excelsior i Hotel Bellevue od 2001. u većinskom su vlasništvu Gorana Štroka, odnosno njegove Grupe JLH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙