FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska agencija za vrijednosne papire zatražila ugovor o prodaji Mercatora

LJUBLJANA, 16. rujna 2005. (Hina) - Slovenska agencija za trgovinuvrijednosnim papirima zatražila je od novih vlasnika trgovačkog lanca"Mercator" ugovor po kojemu su od dva državna fonda, SOD i KAD,otkupili 30 posto dionica te tvrtke.
LJUBLJANA, 16. rujna 2005. (Hina) - Slovenska agencija za trgovinu vrijednosnim papirima zatražila je od novih vlasnika trgovačkog lanca "Mercator" ugovor po kojemu su od dva državna fonda, SOD i KAD, otkupili 30 posto dionica te tvrtke.

Pivovara Laško potvrdila je danas da je dobila zahtjev agencije da dokumentaciju o kupnji "Mercatorovih" dionica dostavi najkasnije do ponedjeljka, ali ne isključuje ni mogućnost žalbe na takvu odluku.

Kako navode slovenski mediji, isti zahtjev od Agencije je dobio i Istrabenz koji raspolaže s oko 15 posto dionica "Mercatora".

Kako piše slovenski poslovni dnevnik "Finance", sumnjiva operacija kojom je vlada Janeza Janše odlučila prodati dio najuspješnijeg slovenskog poduzeća novim vlasnicima, bez međunarodnog natječaja, mogla bi se za Janšinu vladu pokazati štetnom onako kako je prije nekoliko godina ugledu tadašnje vlade Janeza Drnovšeka naškodila afera zbog kupnje superluksuznog zrakoplova Falcon, koji je nakon izbijanja pojedinosti u javnost bila prisiljena dati u najam u inozemstvo.

Nekadašnji predsjednik Strateškog vijeća za razvoj sadašnje vlade Mičo Mrkaič izjavio je za spomenuti list da su slovenski porezni obveznici netransparentnom prodajom Mercatora oštećeni za oko 35 milijuna eura.

(Hina) xfl yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙