FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Općinski sud u Tisnom

ŠIBENIK/TISNO, 12. rujna 2005. (Hina) - Općinski sud u Tisnom,utemeljen odlukom Zastupničkog doma Sabora 1997. za područjetišnjanske, murterske i pirovačke općine, otvorila je danas unazočnosti najviših predstavnika sudbene vlasti ministrica pravosuđaVesna Škare Ožbolt i ključeve sudske zgrade predala predsjednici sudaBiserki Boljat.
ŠIBENIK/TISNO, 12. rujna 2005. (Hina) - Općinski sud u Tisnom, utemeljen odlukom Zastupničkog doma Sabora 1997. za područje tišnjanske, murterske i pirovačke općine, otvorila je danas u nazočnosti najviših predstavnika sudbene vlasti ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ključeve sudske zgrade predala predsjednici suda Biserki Boljat.

Tišnjanski sud preuzet će oko 2500 predmeta Općinskog suda u Šibeniku, a njegove će usluge koristiti oko 8000 građana s tog područja.

"Značenje ovoga suda valja promatrati u kontekstu strateškog opredjeljenja Hrvatske za razvoj otoka jer je nadležan za otoke Murter i Kornate. Rasterećivanje šibenskog Općinskog suda značajno će pridonijeti učinkovitosti sudbene vlasti na ovom području, a dobit će i svoju gruntovnicu koja će biti nadležna za pet katastarskih općina u Tisnom, Murteru, Jezerima, Pirovcu i Salima", rekla je ministrica Škare Ožbolt. Dodale je kako je za otvaranje Općinskog suda u Tisnom, koji trenutačno ima 16 zaposlenih, od presudne važnosti bila inicijativa lokalne samouprave. Ona smatra da bi to trebao biti dobar primjer i ostalim sredinama.

U uređenje i opremu 250 četvornih metara sudskih prostorija općina Tisno uložila je 2,15 milijuna kuna, a Ministarstvo pravosuđa 240.000 kuna.

Tišnjanski sud jedan je od četiriju općinskih sudova na području Šibensko-kninske županije, a sudstvo na tom području ima dugu tradiciju jer je u Tisnom na istoj lokaciji od 1902. do 1949. radio Kotarski sud.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin izrazio je uvjerenost da će rad tišnjanskog Općinskog suda pospješiti gospodarski razvoj sjeverozapadnog dijela Šibensko-kninske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙