FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijski sud u Vukovaru dobio videokonferencijski sustav

VUKOVAR, 14. rujna 2005. (Hina) - Županijski sud u Vukovaru od danas jeopremljen videokonferencijskim sustavom, u vrijednosti 160 tisućakuna, koji je doniralo Veleposlanstvo SAD-a.
VUKOVAR, 14. rujna 2005. (Hina) - Županijski sud u Vukovaru od danas je opremljen videokonferencijskim sustavom, u vrijednosti 160 tisuća kuna, koji je doniralo Veleposlanstvo SAD-a.

Tim je povodom Županijski sud u Vukovaru danas posjetio predstavnik Veleposlanstva SAD-a Thomas Selinger.

Zahvalivši na donaciji, predsjednik Županijskog suda u Vukovaru Ante Zeljko rekao je kako će videokonferencijski sustav omogućiti uspostavu izravnih audio-vizualnih veza s drugim sudovima u Hrvatskoj te s Haškim sudom i specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu.

Videokonferencijski sustav koristit će se i kod davanja iskaza tajnih svjedoka jer, kako je rekao Zeljko, pruža mogućnost iskrivljavanja slike i glasa.

Prema njegovim riječima, korištenjem videokonferencijskog sustava smanjit će se i ukupni troškovi suda jer svjedoci, posebice kod kaznenih postupaka za ratne zločine, više neće morati dolaziti u Vukovar, već u najbliži sud koji raspolaže videokonferencijskim sustavom.

Slični sustavi do sada su, također uz donatorsku pomoć SAD-a, postavljeni u županijskim sudovima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙