FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijedlog pravilnika o dodjeli radijskih frekvencija na javnoj raspravi

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometai razvitka objavilo je na svojim Internet stranicama poziv za javnuraspravu oko nacrta prijedloga novog pravilnika o dodjeli radijskihfrekvencija, kojim se između ostaloga uređuje način i uvjeti dodjelete uporaba radijskih frekvencija.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka objavilo je na svojim Internet stranicama poziv za javnu raspravu oko nacrta prijedloga novog pravilnika o dodjeli radijskih frekvencija, kojim se između ostaloga uređuje način i uvjeti dodjele te uporaba radijskih frekvencija.

Taj je pravilnik, kako se doznaje od pomoćnika ministra za telekomunikacije i poštu Darka Dvornika, treći pravilnik iz područja telekomunikacija koji je u zadnja tri mjeseca dan na javnu raspravu.

Ministarstvo će i ubuduće nastaviti konzultirati javnost prije donošenja važnijih pravilnika iz područja telekomunikacija, čime se, drži Dvornik, potiče povjerenje u rad javnih i državnih institucija.

Zajedno s već donesenim Pravilnikom o namjeni radio frekvencijskog spektra novi će pravilnik, dodaje, činiti temeljni skup propisa kojima se u Republici Hrvatskoj želi urediti to područje.

To je i u skladu s europskim smjernicama, a sve je, napominje, vrlo značajno za razvoj novih tehnologija i društva uopće.

Radijske frekvencije su ograničeno prirodno dobro, a dodjeljuju se za uporabu u javnim pokretnim telekomunikacijskim mrežama, za radijske postaje u sustavima profesionalnog radija, za radijske postaje u amaterskim radijskim službama, za mikrovalne veze, za satelitske radijske komunikacije, za potrebe pomorskih i zrakoplovnih radijskih službi te za područje televizije.

Pravilnikom o dodjeli radijskih frekvencija uređuje se način, postupak i uvjeti dodjele radijskih frekvencija, sadržaj obrazaca zahtjeva, dozvola i općih dozvola. Uz to se definiraju i način te uvjeti produljenja roka valjanosti dozvole za uporabu radijskih frekvencija, kao i sadržaj, uvjeti donošenja te objavljivanja planova dodjele radijskih frekvencija.

Zainteresirani svoje primjedbe i sugestije na nacrt prijedloga toga pravilnika Ministarstvu mogu pismeno ili putem e-maila dostaviti do 15. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙