FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija i Tele2 o sutrašnjem početku nadzora u toj tvrtki

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Telekomunikacijski nadzornici Hrvatskeagencije za telekomunikacije sutra će, 15. rujna, u zagrebačkomsjedištu trećeg hrvatskog mobilnog operatera tvrtke Tele2 započetistručni nadzor kojim se želi utvrditi ispunjavanje uvjeta togaoperatera iz koncesijskog ugovora, doznaje se iz Agencije.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Telekomunikacijski nadzornici Hrvatske agencije za telekomunikacije sutra će, 15. rujna, u zagrebačkom sjedištu trećeg hrvatskog mobilnog operatera tvrtke Tele2 započeti stručni nadzor kojim se želi utvrditi ispunjavanje uvjeta toga operatera iz koncesijskog ugovora, doznaje se iz Agencije.

U vezi toga predsjednik Uprave Tele2 Mats Tilly je u današnjem dopisu Hini istaknuo da nadzor od strane Agencije smatraju za standardnu proceduru, očekivanu i dobrodošlu.

Iz Agencije navode da je Tele2 obvezan pripremiti svu potrebnu dokumentaciju za provođenje toga nadzora. Njime će se, dodaju, prikazati stanje ispunjavanja obveza iz Odluke Vijeća Agencije o davanju koncesije i koncesijskog ugovora, kao i ispunjavanje ostalih zakonskih uvjeta.

Trajanje nadzora ovisit će o tijeku utvrđivanja činjeničnog stanja i može trajati nekoliko dana.

Vijeće Agencije je Odluku o davanju koncesije Tele2 za kombiniranu koncesiju mobilne telefonije (druge i treće generacije GSM/DCS-1800 odnosno UMTS) donijelo 22. prosinca 2004., nakon čega je 1. veljače 2005. s Tele2 potpisan i koncesijski ugovor.

Tele2 je tu koncesiju dobio na 20 godina, a prilikom potpisivanja ugovora iz Agencije su naznačili da je Tele2 s komercijalnim radom obvezan početi u roku šest mjeseci od dana sklapanja koncesijskog ugovora, što bi bilo 1. kolovoza ove godine.

Tele2 je pak 1. kolovoza objavio da je počeo s radom pružanjem govornih, SMS i usluga međunarodnog roaminga odabranom uzorku od 1000 poslovnih i privatnih korisnika.

Pritom nisu išli u marketinšku kampanju niti su objavili cjenik, ali su kazali, što i danas ponavljaju, da će od ove jeseni (ne precizirajući datum) njihove usluge odnosno signal 095, što je i predbroj njihove mobilne mreže, biti dostupne u cijeloj Hrvatskoj. U Zagrebu će korisnici Tele2 koristiti njihovu vlastitu infrastrukturu, dok će signal u ostalom dijelu Hrvatske osiguravati njihov partner za nacionalni roaming, tvrtka VIPnet.

Iako nisu željeli otkriti koliko su baznih stanica postavili u Hrvatskoj, navodeći da je to poslovna tajna, Tilly u današnjem dopisu navodi da je ispunjavanje uvjeta koncesijskog ugovora njihov najvažniji cilj u pokretanju tvrtke u Hrvatskoj te smatraju da ga u potpunosti poštuju.

Među njihovih prvih 1000 korisnika su, kaže, poslovni korisnici-hrvatske tvrtke koje žele pridobiti kao stalne korisnike kada usluge postanu dostupne svima, dok su privatni korisnici studenti, zaposlenici Tele2 te njihove obitelji i prijatelji, kao i zaposlenici partnera. Oni mrežu Tele2, koja je trenutno aktivna samo u Zagrebu, koriste bez naknade.

Ističe i da je u kolovozu, kako su i najavljivali, u Vukovaru s radom počeo njihov Centar za skrb o korisnicima, kojim upravlja njihov europski partner tvrtka "Transcom Worldwide", te da su uspješno proveli prva korisnička istraživanja.

Na upit koliko su do sada zaposlili osoba u Hrvatskoj kažu da ih trenutno imaju 25, od kojih su dvoje strani državljani s dugogodišnjim iskustvom u Tele2.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙