FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Optuženi zbog lažnih podataka

PHOENIX, 15. rujna 2005. (Hina/AFP) - Trinaest bosanskih Srbanastanjenih u gradu Phoenixu u američkoj Arizoni optuženo je zboglažnih podataka iznesenih u upitnicima za dobivanje vize za ulazak uSjedinjene Države, izvijestilo je u srijedu tužiteljstvo u Phoenixu.
PHOENIX, 15. rujna 2005. (Hina/AFP) - Trinaest bosanskih Srba nastanjenih u gradu Phoenixu u američkoj Arizoni optuženo je zbog lažnih podataka iznesenih u upitnicima za dobivanje vize za ulazak u Sjedinjene Države, izvijestilo je u srijedu tužiteljstvo u Phoenixu.

Trinaest muškaraca rodom iz BiH, optuženo je zbog prijevare u procesu izdavanja vize, zbog lažnih izjava s ciljem dobivanja vize, a neki među njima zbog krivokletstva.

Zbog zločina koji su se događali na teritoriju bivše Jugoslavije od 1992., posebno na teritoriju BiH, osobe koje su ondje rođene, a željele su emigrirati u SAD, trebale su ispuniti upitnik u kojem im je postavljen niz specifičnih pitanja, među kojima i pitanje njihovoj vojnoj službi, posebno o razdoblju tijekom kojega je postojala mogućnost njihova sudjelovanja u službi srpske vojske.

"Svih 13 optuženika dalo je lažne podatke o vojnoj službi u srpskoj vojsci kako bi dobili pravo na vizu za ulazak u SAD te se tu nastanili", rekla je za France presse glasnogovornica FBI-a Arizone Deborah McCarley.

Optuženicima u dobi od 34 do 63 godine, mogla bi biti izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 godina te novčana kazna u iznosu od 500.000 dolara. Istraga se vodi protiv još sedam osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙