FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija i Pakistan o međusobnim odnosima

NEW DELHI , 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Predstavnici Indije iPakistana dogovorili su se da neće dopustiti da terorizam ugrozinjihov mirovni proces te da će i dalje nastaviti mirnim putemrješavati sve međusobne razmirice, uključujući i onu koja se odnosi napitanje Kašmira.
NEW DELHI , 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Predstavnici Indije i Pakistana dogovorili su se da neće dopustiti da terorizam ugrozi njihov mirovni proces te da će i dalje nastaviti mirnim putem rješavati sve međusobne razmirice, uključujući i onu koja se odnosi na pitanje Kašmira.

Susjedne južnoazijske zemlje, obje s nuklearnim naoružanjem, objavile su zajedničko priopćenje nakon razgovora u srijedu kasno navečer, kada su se marginama sastanka Opće skupštine UN-a sastali indijski premijer Manmohan Singh i pakistanski predsjednik Pervez Musharraf.

"Dvojica čelnika ponovno su istaknula kako neće dopustiti terorizmu da ugrozi mirovni proces na kojemu su angažirane dvije zemlje", stoji u priopćenju što ga je u Singhovoj nazočnosti novinarima pročitao pakistanski predsjednik. "Izrazili su spremnost da nastave mirnim putem rješavati sve međusobne razmirice uključujući i pitanje Kašmira na zadovoljstvo obiju strana."

U programima indijske i pakistanske televizije priopćeno je kako je predsjednik Musharraf pozvao Singha u posjet Pakistanu te da je njegov poziv prihvaćen.

Veze među dvjema susjednim zemljama poboljšane su od pokretanja mirovnog procesa u siječnju 2004., no i dalje je potrebno uložiti još puno napora oko razmirica u vezi podijeljenog teritorija Kašmira koji obje zemlje smatraju svojim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙