FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki elektronički otpad zagađuje Kinu i Indiju

SAN FRANCISCO, 17. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Stari kompjutori,televizori i drugi elektronički aparati iz Sjedinjenih Država zagađujuokoliš u Kini i Indiji gdje se rastavljaju i tamošnje radnike izlažuotrovnim kemikalijama, pokazala je studija objavljena u srijedu.
SAN FRANCISCO, 17. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Stari kompjutori, televizori i drugi elektronički aparati iz Sjedinjenih Država zagađuju okoliš u Kini i Indiji gdje se rastavljaju i tamošnje radnike izlažu otrovnim kemikalijama, pokazala je studija objavljena u srijedu.

Znanstvenici su otkrili visoke razine toksičnih metala u više od 70 uzoraka iz industrijskog otpada, riječnih taloga, tla i podzemnih voda u gradu Guiyu na jugu Kine i u predgrađima New Delhija, stoji u izvješću Greenpeace Internationala.

Većina elektroničkog otpada iz SAD-a šalje se brodovima u Kinu, Indiju i druge azijske zemlje gdje su zaštita na radu i ekološki standardi puno niži nego na Zapadu.

Uzorci za ispitivanje uzeti su u Guiyu i New Delhiu jer su ta dva područja poznata po rastavljanju američkog elektroničkog otpada kako bi se iz njih izvadili vrijedni metali poput zlata, srebra i platine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙