FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razvitak infrastrukture u Indiji prioritet Svjetske banke

NEW DELHI, 18. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Razvitak ruralneinfrastrukture u Indiji bit će prioritet Svjetske banke, izjavio je učetvrtak njezin predsjednik Paul Wolfowitz u gradu Hyderabadu na jugute zemlje.
NEW DELHI, 18. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Razvitak ruralne infrastrukture u Indiji bit će prioritet Svjetske banke, izjavio je u četvrtak njezin predsjednik Paul Wolfowitz u gradu Hyderabadu na jugu te zemlje.

Wolfowitz, u trodnevnom posjetu Indiji, rekao je da je banka predana pomoći Indiji da pomogne svojem ruralnom siromašnom stanovništvu. Više od 75 posto indijskog stanovništva koje broji više od milijarde živi na selu.

Novinarima je Wolfowitz izjavio da Indija ubrzano ostavlja trag globalno. "Vidimo njezin otisak diljem svijeta sada na novim i uzbudljivim načinima. Ovdje sam da učim iz vašeg modela razvitka", kazao je.

No, istaknuo je da dok Indija demonstrira visoke razine izvrsnosti u informatičkoj tehnologiji i poduzetništvu, procjenjuje se da od 350 do 400 milijuna stanovnika nastavlja živjeti u siromaštvu.

Posjet čelnika Svjetske banke koincidirao je s predstavljanjem legislative u indijskom parlamentu kojom bi se garantiralo 100 dana rada godišnje svakoj ruralnoj obitelji.

Prema toj zakonskoj regulativi, jednom članu svakog seoskog domaćinstva bila bi pružena mogućnost da radi za minimalnu plaću, koja je određena na 1,37 dolara dnevno, 100 dana godišnje na shemama ruralnog razvitka poput poboljšanja infrastrukture i sađenja drveća.

Time bi se pokušalo pružiti milijunima nezaposlenih ljudi sa sela posao te zaustaviti migraciju stanovništva u već ionako prenapučene gradove. Procjenjuje se da bi trošak primjene toga zakona bio između 10 i 32 milijarde dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙