FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski ministar za Europu doputovao na Kosovo

PRIŠTINA,14. rujna 2005.(Hina) - Britanski ministar za Europu DouglasAlexander doputovao je u srijedu na Kosovo u dvodnevni posjet tijekomkojega će se susresti s predstavnicima kosovskih institucija, civilnimupraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessen-Petersenom i zapovjednikomKFOR-a generalom Giuseppeom Valottom.
PRIŠTINA,14. rujna 2005.(Hina) - Britanski ministar za Europu Douglas Alexander doputovao je u srijedu na Kosovo u dvodnevni posjet tijekom kojega će se susresti s predstavnicima kosovskih institucija, civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessen-Petersenom i zapovjednikom KFOR-a generalom Giuseppeom Valottom.

Britanski ministar za Europu sastao se u srijedu navečer s kosovskim premijerom Barjamom Kosumijem s kojim je razgovarao o stanju na Kosovu uoči odlučujućih mjeseci za Kosovo tijekom kojih bi trebali početi razgovori o rješavanju konačnog političkog statusa.

Alexander i Kosumi razgovarali su i o pitanjima decentralizacije vlasti na Kosovu, o provedbi pilot projekata te o položaju manjina i njihovoj integraciji u kosovske institucije.

Alexander je zajedno s ministrom lokalne uprave u kosovskoj vladi Lutfijem Hazirijem postavio kamen temeljac multietničke škole u selu Babljak kod Uroševca. Alexander i Haziri nadaju se da će škola biti još jedan doprinos izgradnji povjerenja i zajedničkog života u tom naselju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙