FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU želi nastavak razgovora s Iranom o nuklearnom programu

PARIS, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija, Njemačka iFrancuska, koji djeluju u ime EU, žele nastaviti razgovore sa Iranom onjegovom nuklearnom programu, usprkos tome što su otkazale sastanak saIranom na tu temu zakazan za 31. kolovoza, izjavio je u srijedufrancuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy.
PARIS, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Velika Britanija, Njemačka i Francuska, koji djeluju u ime EU, žele nastaviti razgovore sa Iranom o njegovom nuklearnom programu, usprkos tome što su otkazale sastanak sa Iranom na tu temu zakazan za 31. kolovoza, izjavio je u srijedu francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy.

Velika Britanija, Francuska i Njemačka otkazale su pregovore zakazane za idući tjedan o njihovom prijedlogu koji je ranije u kolovozu upućen Iranu, jer je Teheran opet nastavio neke radove u nuklearnom programu, čime je prekršio obećanje da neće poduzimati takve aktivnosti dok traju razgovori, rekla je u utorak francuska strana.

Douste-Blazy prisnažio je da tri europske zemlje ne zatvaraju vrata Iranu za kojeg zapadne zemlje sumnjaju da potajno nastoji proizvesti nuklearno oružje.

Međunarodna agencija za atomsku energiju, koja je dio Ujedinjenih naroda (UN) zadužena za nadgledanje programa nuklearnog oružja u svijetu, pozvala je Iran da zaustavi svoj nuklearni program, a njezin čelnik Mohamed ElBaradei trebao bi 3. rujna izvijestiti o tome koje je aktivnosti Iran poduzeo.

Sve do zadnje minute, nadamo se da ćemo moći razgovarati s Iranom, a ako te ne žele i odluče da upotrijebe svoj nuklearni program za vojne svrhe, o tome ćemo saznati 3. rujna jer će nam gospodin ElBaradei dati svoje izvješće, rekao je Douste-Blazy.

Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad izjavio je u srijedu da je službeni Teheran isto zainteresiran nastaviti razgovore i da se nada kako će uskoro ponuditi novi prijedlog po tom pitanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙