FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rugova psotavio kamen temeljac katoličke katedrale u središtu Prištine

PRIŠTINA,26. kolovoza 2005.(Hina) - Na 95. obljetnicu rođendana MajkeTereze i 600. obljetnicu rođenja albanskog nacionalnog heroja GjergjKastriotia- Skenderbega u petak je u središtu glavnoga grada Kosova,Prištine, postavljen kamen temeljac prve katoličke katedrale naKosovu koja će nositi ime Majka Tereza ( na albanskome "NënaTerezë").
PRIŠTINA,26. kolovoza 2005.(Hina) - Na 95. obljetnicu rođendana Majke Tereze i 600. obljetnicu rođenja albanskog nacionalnog heroja Gjergj Kastriotia- Skenderbega u petak je u središtu glavnoga grada Kosova, Prištine, postavljen kamen temeljac prve katoličke katedrale na Kosovu koja će nositi ime Majka Tereza ( na albanskome "Nëna Terezë").

Kamen temeljac položio je predsjednik Kosova Ibrahim Rugova, zajedno s američkim kardinalom iz Washingtona Theodore E. Mc Carrickom i kosovskim biskupom Markom Sopiom, a svečanosti su nazočili visoki dužnosnici kosovskih institucija i međunarodne zajednica na Kosovu te predstavnici katoličke crkve iz Albanije i Crne Gore.

Pozdravljajući nazočne Rugova je izrazio uvjerenje da će izgradnja katoličke katedrale biti simbol ujedinjenja, tolerancije i razumijevanja kao što je to bilo i djelo i filozofija Majke Tereze i naroda i građana Kosova.

Kardinal McCarric, koji se nazočnima obratio kratkim govorom na albanskom, istaknuo je da je to veliki dan za katoličku crkvu te je odao počast životu i djelovanju Majke Tereze.

Izgradnja prištinske katedrale trebala bi biti dovršena za pet godina, na 100. obljetnicu rođenja Majke Tereze, kazali su predstavnici katoličke crkve na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙