FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Robot-pingvin 2009. na Mjesecu?

LONG BEACH, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Mjesečev pingvin, robot zasvemirska istraživanja, mogao bi do 2009. godine biti dopremljen naMjesec, tvrdi proizvođač Raytheon Co.
LONG BEACH, 3. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Mjesečev pingvin, robot za svemirska istraživanja, mogao bi do 2009. godine biti dopremljen na Mjesec, tvrdi proizvođač Raytheon Co.

Kompanija u posljednje dvije godina razvija projekt robota za svemirska istraživanja koji bi bio oko metar visok i težak oko 100 kilograma. Kretao bi se "u skokovima" uz pomoć malih mlaznica montiranih na trupu. Prema podacima koje je dao Raytheon Co. Mjesečev pingvin može skočiti na udaljenost od jednog kilometra ali bi se preinakama ta udaljenost mogla i povećati.

Američki predsjednik George Bush rekao je 2004. godine da bi se svemirski program trebao usmjeriti na letove s posadom prema Mjesecu i Marsu, a u Raytheonu kažu da bi njihov robot mogao biti prethodnica ljudskoj posadi.

Mjesečev pingvin u sebi ima veliki dio tehnologije koja se koristi i u proizvodnji taktičkog oružja, što bi ga trebalo učiniti jeftinijim za proizvodnju, kažu u Raytheonu ali ne otkrivaju cijenu robota za svemirska istraživanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙