FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doručak će tinejdžericama pomoći da ostanu vitke

BALTIMORE, 9. rujna 2005. (Hina/AP) - Djevojke koje redovito doručkuju,posebice žitne pahuljice, vitkije su od onih koje preskaču jutarnjiobrok, tvrdi se u studiji provedenoj u SAD-u u kojoj je deset godinapraćeno gotovo 2400 djevojaka.
BALTIMORE, 9. rujna 2005. (Hina/AP) - Djevojke koje redovito doručkuju, posebice žitne pahuljice, vitkije su od onih koje preskaču jutarnji obrok, tvrdi se u studiji provedenoj u SAD-u u kojoj je deset godina praćeno gotovo 2400 djevojaka.

Djevojke koje su jele bilo kakav doručak imale su, po rezultatima istraživanja, manji indeks tjelesne mase od onih koje nisu, a taj je indeks bio još niži kod djevojaka koje su za doručak jele žitne pahuljice. Istraživanje je proveo Institut za medicinska istraživanja Marylanda, a financirali su ga Nacionalni zdravstveni institut SAD-a i proizvođač žitnih pahuljica General Mills.

Vlakna u žitnim pahuljicama i zdravija hrana koja se obično konzumira uz njih, primjerice mlijeko i sok od naranče, mogli bi biti odgovorni za manju tjelesnu masu tinejdžerica koje jedu takav doručak, ocijenio je Bruce Barton, predsjednik instituta koji je proveo istraživanje. U istraživanju je praćeno 2379 djevojaka u SAD-u u dobi od devete do devetnaeste godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙