FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trgovački lanci vode bitku za poslovne prostore u Budimpešti

BUDIMPEŠTA, 2. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Nedostatak prostora za najam utrgovačkim centrima u Budimpešti dovodi do oštre konkurencije iširenja vodećih međunarodnih trgovačkih lanaca u ostale mađarskegradove, objavili su u petak tamošnji mediji.
BUDIMPEŠTA, 2. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Nedostatak prostora za najam u trgovačkim centrima u Budimpešti dovodi do oštre konkurencije i širenja vodećih međunarodnih trgovačkih lanaca u ostale mađarske gradove, objavili su u petak tamošnji mediji.

Najveći dio prostora u trgovačkim centrima u Budimpešti je zauzeto, a trgovci modnom odjećom bore se za prostore u kategoriji od 1.000 do 1.500 kvadratnih metara, rekla je Magyar Hirlap.

Novine su navele incident kada je njemački lanac C&A u posljednji trenutak oteo lokaciju u popularnom centru West End City Centre španjolskoj modnoj trgovačkoj kući Zara, unatoč tome što je Zara već imala svoj natpis na vratima.

Velika potražnja mađarskih potrošača dodatno potiče konkurenciju. Švedski H&M otvorio je u četvrtak trgovinu u budimpeštanskoj glavnoj šoping ulici Vaci, izazvavši veliku gužvu. Stotine mladih žena čekalo je satima u redu doslovno se boreći za ulazak u trgovinu kako bi prve zgrabile najnovije modele odjeće. H&M trenutno traži dodatni prostor u sklopu dućana od 2.800 koji se planira otvoriti u centru na trgu Vorsomarty 2007.

C&A, Zara i njemački New Yorker također žele proširiti svoje poslovanje u toj novoj članici Europske Unije. Kompanije sada moraju razmatrati i alternativne lokacije u gradovima kao što su Veszprem i Szombathely u zapadnom dijelu zemlje, pišu novine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙