FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: Koridor 5C smanjuje poznato lovište Mačkovac

ĐAKOVO, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Počela je sječa šume uz lovišteMačkovac, nedaleko od Đakova, kojim gospodare Hrvatske šume, a čime jeoznačen početak radova na trasi buduće autoceste od madžarske granicedo Ploča - koridora 5C.
ĐAKOVO, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Počela je sječa šume uz lovište Mačkovac, nedaleko od Đakova, kojim gospodare Hrvatske šume, a čime je označen početak radova na trasi buduće autoceste od madžarske granice do Ploča - koridora 5C.

Do kraja rujna djelatnici đakovačke Šumarije posjeći će 7200 prostornih metara drvne mase s 20 hektara šumske površine kroz koju će cesta prolaziti na području Đakovštine, čime će lovište Mačkovac biti smanjeno za 20 posto, rekao je Danko Radoš, upravitelj đakovačke Šumarije.

Po njegovim riječima, buduća autocesta prolazit će rubnim dijelom lovišta Mačkovac, u dužini od 1700 metara, te će se zbog toga površina uzgajališta divljih svinja smanjiti za 150 hektara.

Trasa, koja se mora očistiti za buduću autocestu, široka je 75 metara, a u tijeku je sječa uglavnom stabala hrasta lužnjaka, starih od 20 do 110 godina.

Lovište Mačkovac, poznato po uzgoju divljih svinja i jelena lopatara, osnovao je 1870-ih biskup Josip Juraj Strossmayer.

Radoš ističe kako je bilo prijedloga da se trasa autoceste premjesti s lovišta, ali je dogovoreno da će se "kod Mačkovca graditi odmorište sa svim pratećim sadržajima, što će tom prostoru donijeti posebnu atraktivnost".

Gradnja koridora 5C trebala bi početi u listopadu upravo kod budućeg odmorišta Mačkovac.

Koridor kroz Hrvatsku prolazi dužinom od 96 kilometara, od toga 87 kroz Slavoniju i devet na jugu Hrvatske, od bosanskohercegovačke granice do Ploča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙