FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezijski militant osuđen na smrt zbog napada na veleposlanstvo

DŽAKARTA, 14. rujna 2005. (Hina/AP) - Indonezijski sud osudio je usrijedu islamskog militanta na smrt zbog pomaganja u samoubilačkombombaškom napadu na australsko veleposlanstvo 2004. godine, što jedruga takva presuda izrečena u tom slučaju.
DŽAKARTA, 14. rujna 2005. (Hina/AP) - Indonezijski sud osudio je u srijedu islamskog militanta na smrt zbog pomaganja u samoubilačkom bombaškom napadu na australsko veleposlanstvo 2004. godine, što je druga takva presuda izrečena u tom slučaju.

Hasan je proglašen krivim zbog pružanja skloništa navodnim organizatorima napada - odbjeglim Malajcima Azahariju bin Husinu i Noordinu Mohamedu Topi - te pomaganje pri izradi bombe. Također je izvidio veleposlanstvo prije napada te motociklom odvezao Azaharija s mjesta napada, objasnio je sudac Sobari.

Mohamed Acmad Hasan uzviknuo je "Bog je velik" kada je čuo kaznu i najavio da će uložiti žalbu.

Zbog sudjelovanja u planiranju i izvedbi tog napada u utorak je na smrt osuđen i Iwan Darmawan.

Policija je za napad okrivila regionalnu terorističku skupinu Jemaah Islamiyah povezanu s Al-Qa'idom koju se također optužuje da je izvela bombaške napade na Baliju 2002. godine. Zbog tih su napada na smrt osuđena trojica terorista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙