FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smrtna kazna za suučesnika atentata u Džakarti

DŽAKARTA, 13. rujna 2005. (Hina/DPA) - Indonezijski muslimanskimilitant Iwan Dharmawan osuđen je na smrtnu kaznu u utorak zbogupletenosti u samoubilački atentat ispred australskog veleposlanstva uDžakarti prošle godine kada je poginulo 11 osoba, a ranjeno mnogoviše.
DŽAKARTA, 13. rujna 2005. (Hina/DPA) - Indonezijski muslimanski militant Iwan Dharmawan osuđen je na smrtnu kaznu u utorak zbog upletenosti u samoubilački atentat ispred australskog veleposlanstva u Džakarti prošle godine kada je poginulo 11 osoba, a ranjeno mnogo više.

Sud u Džakarti je odlučio da je Dharmawan, poznatiji pod pseudonimom Rois, kriv za kršenje antiterorističkih zakona koji su usvojeni u Indoneziji 2002. godine nakon bombaškog napada na Baliju u kojem su poginule 202 osobe, većinom stranci.

Rois je optužen za kupnju vozila i materijala koji su iskorišteni u bombaškom napadu te za novačenje vozača koji je izveo samoubilački napad.

Rosi je uspravan dočekao presudu uzviknuvši "Allahu Akbar" (Bog je velik).

"Zahvalan sam što sam osuđen na smrtnu kaznu. Sretan sam jer ću umrijeti kao mučenik", rekao je Rois kojem je presuda izrečena četiri dana nakon prve godišnjice napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙