FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija istražuje uzroke pada zrakoplova i priprema zajednički pokop

MEDAN, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Indonezija je odlučila usrijedu održati zajednički pokop neidentificiranih žrtava padazrakoplova na gusto naseljenu četvrt indonezijskog grada Medana pričemu je poginulo 149 osoba, dok stručnjaci pokušavaju utvrditi uzrokpada Boeinga 737 tvrtke Mandala Airlines.
MEDAN, 6. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Indonezija je odlučila u srijedu održati zajednički pokop neidentificiranih žrtava pada zrakoplova na gusto naseljenu četvrt indonezijskog grada Medana pri čemu je poginulo 149 osoba, dok stručnjaci pokušavaju utvrditi uzrok pada Boeinga 737 tvrtke Mandala Airlines.

U ponedjeljak su u padu zrakoplova na Medan, po veličini treći indonezijski grad, poginule 102 od 117 osoba na domaćem letu tvrtke Mandala Airlines i 47 osoba na mjestu pada zrakoplova. Uzrok nesreće još nije poznat.

Mrtvačnica u bolnici Adama Malik u Medanu prepuna je pa su vlasti bile prisiljene izvan zgrade postaviti šator kako bi tijela stradalih zaštitile od kiše.

Vjerski običaji u većinski muslimanskoj Indoneziji traže brz pokop mrtvih, a kako su mnoga tijela izgorjela toliko da ih se ne može identificirati, dužnosnici su odlučili održati zajednički pokop u srijedu.

Glasnogovornik guvernera provincije Sjeverna Sumatra priopćio je da 57 tijela nije identificirano.

Policija je priopćila da su crna kutija i snimka leta zrakoplova nađeni u ponedjeljak navečer te da su poslani na analizu.

"Poslat ćemo ih na analizu u inozemstvu. Još je prerano zaključiti koji je uzrok nesreće", rekao je Setyo Rahardjo, predsjednik indonezijskog nacionalnog odbora za sigurnost u prometu.

Nakon nesreće je indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono zapovijedio istragu o sigurnosti u zračnom prometu.

Direktor tvrtke Mandala Airlines Asril Tanjung rekao je da se uzrok pada zrakoplova nekoliko sekundi nakon polijetanja istražuje i dodao kako vjerojatno nije riječ o zločinačkom djelu. Dužnosnici su izjavili da su među mogućim uzrocima tehničke poteškoće i pogreška pilota zrakoplova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙