FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: zasad utvrđen kvar na motoru stradalog zrakoplova

DŽAKARTA, 7. rujna 2005. (Hina/AFP) - Nesreću Boeinga 737-200indonezijske zrakoplovne tvrtke Mandala u kojoj je u ponedjeljakpoginulo 150 osoba, vjerojatno je prouzročio je kvar na motoru,pokazuju prvi rezultati istrage nesreće.
DŽAKARTA, 7. rujna 2005. (Hina/AFP) - Nesreću Boeinga 737-200 indonezijske zrakoplovne tvrtke Mandala u kojoj je u ponedjeljak poginulo 150 osoba, vjerojatno je prouzročio je kvar na motoru, pokazuju prvi rezultati istrage nesreće.

"Ustanovili smo oštećenje na motoru", rekao je za France presse šef Državnog odbora za sigurnost transporta Setio Raharjo, koji vodi istragu. "Još ne možemo reći ništa konačno", rekao je Raharjo novinarima.

Indonezijski list Koran tempo objavio je kako je do kvara došlo zbog problema u napajanju motora gorivom. Prije polijetanja, prema Raharjovoj izjavi, pilot tijekom rutinske kontrole nije zamijetio niti je prijavio bilo kakav kvar.

Kontrolni toranj u zračnoj luci Medan izvijestio je da je sve u najboljem redu - vidljivost i vrijeme dobri te da "kontrolna ploča pokazuje da zrakoplov može uzletjeti", kazao je za France presse Raharjo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙