FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush pozvao na strpljenje glede misije u Iraku

CRAWFORD, 27. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Predsjednik SAD-a George W.Bush je u subotu u svom tjednom obraćanju putem radija od Amerikanacazatražio da budu strpljivi glede misije u Iraku.
CRAWFORD, 27. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Predsjednik SAD-a George W. Bush je u subotu u svom tjednom obraćanju putem radija od Amerikanaca zatražio da budu strpljivi glede misije u Iraku.

"Iračani zajednički rade na izgradnji slobodne nacije koja će doprinijeti miru i stabilnosti u regiji a mi ćemo im pomoći da u tome uspiju", rekao je Bush u svom obraćanju ne iskazujući obeshrabrenost ozbiljnim teškoćama u procesu demokratizacije Iraka.

Bez obzira na probleme oko donošenja ustava u Iraku, gdje suniti žele izbacivanje pojma federalizma iz njegovog nacrta, Bush kaže da će novi demokratski ustav biti "značajan događaj" za Bliski istok.

"Poput naših utemeljitelja nacije prije dva stoljeća, Iračani su se prihvatili rješavanja ozbiljnih pitanja kao što je uloga savezne vlade", rekao je Bush.

Ovoga vikenda se u teksaškom gradiću Bushovih planira održavanje bučnih proturatnih skupova a u ispitivanjima javnog mišljenja manje od polovice ispitanih izrazilo je potporu Bushovoj politici u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙