FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush izjavio da je mir između Izraelaca i Palestinaca na dohvat

WASHINGTON, 22. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Predsjednik SAD-a GeorgeW.Bush u ponedjeljak je izjavio da su Izraelci poduzeli "hrabar ibolan korak" evakuacijom svojih naselja u Pojasu Gaze i objavio da jemir u sukobu Izraelaca i Palestinaca "na dohvat".
WASHINGTON, 22. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Predsjednik SAD-a George W.Bush u ponedjeljak je izjavio da su Izraelci poduzeli "hrabar i bolan korak" evakuacijom svojih naselja u Pojasu Gaze i objavio da je mir u sukobu Izraelaca i Palestinaca "na dohvat".

"Mir je na dohvat u Svetoj zemlji", rekao je Bush na skupu ratnih veterana u Salt Lake Cityju.

Bush je Sharonov potez nazvao 'odvažnim' i odao priznanje palestinskom predsjedniku Mahmudu Abbasu za njegovo protivljenje nasilju militanata protiv Izraelaca i predanost demokratskim načelima.

"Predsjednik Abbas je odbacio nasilje i poduzeo korake prema demokratskim reformama", rekao je Bush.

Sjedinjene Države su odluku izraelskog premijera Ariela Sharona da ukloni naselja iz Pojasa Gaze i dijela Zapadne obale ocijenile kao prigodu da se nastavi provedba međunarodnog mirovnog plana tzv. "road mapa".

SAD je surađivao s Palestincima kako bi im pomogao osigurati Gazu i dao im 50 milijuna dolara pomoći za gradnju kuća i infrastrukture za Palestince, izjavio je Bush.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙