FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: ugovor o obnovi Ružičkine kuće

VUKOVAR, 13. rujna 2005. (Hina) - Upraviteljica Fundacije "Ružičkinakuća" Maja Rendulić i direktor Inina Sektora korporativnihkomunikacija Tomislav Štengl potpisali su danas u Vukovaru darovnicuza obnovu rodne kuće prvoga hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke(1887. - 1975.) u Vukovaru.
VUKOVAR, 13. rujna 2005. (Hina) - Upraviteljica Fundacije "Ružičkina kuća" Maja Rendulić i direktor Inina Sektora korporativnih komunikacija Tomislav Štengl potpisali su danas u Vukovaru darovnicu za obnovu rodne kuće prvoga hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke (1887. - 1975.) u Vukovaru.

Ne želeći reći koliko je INA d. d. darovala Fundaciji "Ružičkina kuća", direktor Inina Sektora korporativnih komunikacija Tomislav Štengl tek je dodao kako je hrvatska naftna tvrtka INA ove godine uložila oko 11 milijuna kuna u kulturne projekte u Hrvatskoj te darovala još pet milijuna kuna u razne namjene.

Zahvalivši na daru, upraviteljica Fundacije Maja Rendulić podsjetila je kako je vrijednost obnoviteljskih građevnih radova i opremanja rodne kuće Lavoslava Ružičke 550.000 eura, a rok za završetak radova je kraj 2006.

Po njezinim riječima završeno je oko 30 posto predviđenih radova na Ružičkinoj rodnoj kući u kojoj se od 1977. do Domovinskog rata nalazio muzej posvećen tom hrvatskom znanstveniku, koji je 1939. za dostignuća u kemiji dobio i Nobelovu nagradu. U obnovljenoj kući nalazit će se muzejski postav o njegovu životu i znanstvenom radu, a dijelom kuće koristit će se HAZU.

U dvorištu kuće predviđena je gradnja novog objekta, u koji će biti smješten Multimedijalni centar.

Potpisivanju darovnice nazočio je i vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙