FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kostelići i drugi donatori darovali anesteziološki aparat Svetom Duhu

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Obitelj Kostelić, Hrvatski skijaškisavez i Hypo Alpe-Adrija bank darovali su danas anesteziološki aparatOpćoj bolnici Sveti Duh u kojoj je Janica Kostelić prije dvije godineuspješno operirala štitnjaču.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Obitelj Kostelić, Hrvatski skijaški savez i Hypo Alpe-Adrija bank darovali su danas anesteziološki aparat Općoj bolnici Sveti Duh u kojoj je Janica Kostelić prije dvije godine uspješno operirala štitnjaču.

Aparat je kupljen za 225 tisuća kuna, iako je njegova tržišna cijena između 400 i 500 tisuća kuna, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je, uz obitelj Kostelić i druge donatore, sudjelovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Incijatori akcije prije dvije godine bili su Ante Kostelić i prim. dr. Miljenko Radetić, koji je izjavio da će aparat znatno smanjiti liste čekanja na operacijske zahvate, na što se povremeno čekalo i do dvije godine.

Ante Kostelić istaknuo je kako je pristalica konkretnih donacija kakva je ova bolnici Sveti Duh, pa će u takvim akcijama uvijek spremno sudjelovati.

Zahvalivši se na vrijednom aparatu, gradonačelnik Milan Bandić najavio je sanaciju te jedine opće bolnice u vlasništvu grada.

Rekao je da sanacija kreće već u rujnu - 40 milijuna kuna bit će uloženo u obnovu opreme, a bit će podmireni i svi bolnički dugovi u iznosu od 120 milijuna kuna.

Novi anesteziološki aparat smješten je u operacijskoj sali koja nosi ime "Janica", a u rad ga je pustila sama hrvatska skijaška zvijezda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙