FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rugova odredio izaslanstvo za pregovore o statusu Kosova

PRIŠTINA,13.rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Kosova Ibrahim Rugovaodredio je u utorak izaslanstvo koja će sudjelovati u pregovorima okonačnom statusu Kosova, a uz Rugovu u pregovorima će sudjelovatipredsjednik parlamenta Nexhat Daci, premijer Bajram Kosumi i čelnicidviju najvećih oporbenih stranaka- Hashim Thaqi, predsjednik Demokratske partije i Veton Surroi, predsjednik stranke Ora.
PRIŠTINA,13.rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova odredio je u utorak izaslanstvo koja će sudjelovati u pregovorima o konačnom statusu Kosova, a uz Rugovu u pregovorima će sudjelovati predsjednik parlamenta Nexhat Daci, premijer Bajram Kosumi i čelnici dviju najvećih oporbenih stranaka- Hashim Thaqi, predsjednik Demokratske partije i Veton Surroi, predsjednik stranke Ora.

U izaslanstvu nema predstavnika kosovskih Srba koji i dalje bojkotiraju kosovske institucije.

Izdavač prištinskog dnevnika "Zeri" Blerim Shalu imenovan je kao nestranačka ličnost koordinatorom radnih skupina za pripremu pregovora o statusu Kosova.

"Ovo je povijesni trenutak za Kosovo. Našim ozbiljnim angažiranjem i jedinstvom u pripremama za razgovore pokazat ćemo svijetu da je Kosovo spremno zauzeti svoje mjesto u zajednici slobodnih i neovisnih država", navodi se u priopćenju iz ureda predsjednika Rugove.

U priopćenju se također navodi da je Rugova poslije sastanka, prošle srijede, s posebnim izaslanikom glavnog tajnika UN-a, norveškim veleposlanikom Kaiom Eideom, uvjeren da će pregovori o statusu Kosova početi vrlo brzo, te je zbog toga odlučio ubrzati pripreme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙