FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

BAGDAD - Američka vojska priopćila je u subotu da je oslobodila oko 1.000 zatvorenika iz zatvora Abu Ghraib na zahtjev iračke vlade. U priopćenju američkih vojnih snaga ne navodi se ima li ovo oslobađanje veze sa zahtjevima iračkih sunita koji su u pregovorima oko ustava oslobađanje sunitskih zatvorenika postavili kao jedan od uvjeta za prihvaćanje temeljnog zakonskog dokumenta. Vojska SAD napominje da su svi pušteni zatvorenici bili osuđeni zbog lakših prekršaja a da nitko od njih nije bio uključen u terorističke aktivnosti.

PJONGJANG - Pjongjang je u subotu osudio potez Sjedinjenih Država koje su imenovale posebnog izvjestitelja za pitanja ljudskih prava za Sjevernu Koreju, piše sjevernokorejski dnevnik Rodong Sinmun. Američki predsjednik George Bush je početkom kolovoza imenovao Jaya Lefkowitza posebnim izvjestiteljem za stanje ljudskih prava na području Sjeverne Koreje. Sjevernokorejski dnevnik piše da je Lofkowitz tvrdokorni konzervativac a da će ovakav potez Washingtona natjerati vlasti u Pjongjangu da promijene pristup šestostranim pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu. Još nije utvrđen točan datum nastavka pregovora u kojima sudjeluju dvije Koreje, SAD, Japan, Rusija i Kina.

KATMANDU - Najmanje sedam osoba ubijeno je a tri su ranjene u eksploziji na jugozapadu Nepala, priopćili su u subotu nepalski izvori. Eksplozija se dogodila na cesti oko 300 km od glavnog grada kad su civili pokušali ukloniti zapreku koju su na prometnicu postavili maoistički gerilci. Maoisti se bore za uspostavu komunističke vlasti u Nepalu, a od početka njihove oružane kampanje u veljači 1996. godine poginulo je preko 12.000 osoba.

PRIŠTINA - Budući status Kosova bit će u skladu sa voljom njegovih građana a Beograd se ne treba miješati u razgovore o statusu Kosova, izjavio je čelnik Demokratske stranke Albanije Sali Berisha, čija je stranka pobijedila na parlamentarnim izborima 3. srpnja, prenijeli su u subotu mediji na albanskome jeziku u Prištini. Berisha je ocijenio da je dijalog Priština-Beograd veoma važan ali kao dijalog između dviju susjednih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙