FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kai Eide završio je posjet Kosovu

PRIŠTINA,6.rujna 2005.(Hina) - Posebni izaslanik glavnog tajnika UN-aza ocjenu ispunjavanja međunarodnih standarda na Kosovu Kai Eiderazgovarao je u utorak u Mitrovici s vodstvom Srpske liste za Kosovo iMetohiju o procesu decentralizacije lokalne vlasti i sudjelovanjusrpskih predstavnika u tom procesu .
PRIŠTINA,6.rujna 2005.(Hina) - Posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za ocjenu ispunjavanja međunarodnih standarda na Kosovu Kai Eide razgovarao je u utorak u Mitrovici s vodstvom Srpske liste za Kosovo i Metohiju o procesu decentralizacije lokalne vlasti i sudjelovanju srpskih predstavnika u tom procesu .

Veleposlanik Kai Eide posjetio je i mješovito selo Svinjare južno od Mitrovice gdje se upoznao s problemima tamošnjih albanskih i srpskih stanovnika.

Tijekom trodnevnog boravka na Kosovu Eide je o procesu ispunjenje međunarodnih standarda razgovarao s najvišim kosovskim dužnosnicima i političarima.

Kai Eide u srijedu posjećuje Beograd a 20. rujna, kako je najavljeno, u New Yorku će razgovarati s predstavnicima zemalja članica Kontaktne skupine za Kosovo.

Nakon što je stekao uvid u stanje na Kosovu, Eide bi trebao pripremiti izvješće za glavnog tajnika UN-a Kofija Ananna koje će potom razmatrati Vijeće sigurnosti. O ocjenama koje će Eide iznijeti u izvješću ovisi početak pregovora o konačnom statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙