FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo festival "Dani slavonske šume"

NAŠICE, 8. rujna 2005. (Hina) - Festivala "Dani slavonske šume" počeoje večeras u Našicama pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva.
NAŠICE, 8. rujna 2005. (Hina) - Festivala "Dani slavonske šume" počeo je večeras u Našicama pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Festival je počeo predavanjem o zamjeni fosilnih goriva obnovljivim izvorima energije u Burgenlandu (Gradišće), a održao ga je gost iz Austrije Franc Markus Jandrišić.

Prema podacima Austrijske udruge za biomasu, općina od 10.000 kućanstava koja se griju na plin i lož-ulje ima samo devet radnih mjesta. No, ako se griju na obnovljive izvore energije, onda je to 15 puta više radnih mjesta, odnosno čak 135, kazao je, dodavši kako ti podaci dovoljno govore sami za sebe.

Joško Dundović iz Hrvatskih šuma istaknuo je kako je program austrijskih kolega riješio pitanje zamjene fosilnih goriva obnovljivim izvorima energije u Gradišću. To je prije 15 godina bio jedan od najnerazvijenih dijelova Austrije, a danas je u samom vrhu po proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, kazao je.

U našičkom hotelu "Park" večeras su otvorene tri izložbe - lovačkih trofeja u organizaciji Lovnog ureda Našice, izložba o 60 godina rada Lovačke udruge "Jelen" Našice te izložba fotografija "Šuma okom šumara".

Festival "Dani slavonske šume", koji traje do nedjelje, organiziraju Gradsko poglavarstvo Grada Našica, Hrvatske šume, Matica hrvatska Našice i našička Turistička zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙