FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana s Ashdownom razgovarao o reformi policije u BiH

BRUXELLES, 8. rujna 2005. (Hina) - Temeljna načela policijskogdjelovanja u BiH na kojima treba počivati sveobuhvatni političkisporazum s EU čvrsta su i neće se mijenjati, rekao je u četvrtak uBruxellesu Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnostJavier Solana tijekom razgovora s Posebnim predstavnikom EU za BiHPaddyjem Ashdownom, priopćeno je iz Solaninog ureda.
BRUXELLES, 8. rujna 2005. (Hina) - Temeljna načela policijskog djelovanja u BiH na kojima treba počivati sveobuhvatni politički sporazum s EU čvrsta su i neće se mijenjati, rekao je u četvrtak u Bruxellesu Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana tijekom razgovora s Posebnim predstavnikom EU za BiH Paddyjem Ashdownom, priopćeno je iz Solaninog ureda.

U razgovoru o napredovanju reforme policije u BiH, Solana je podsjetio na temeljna načela na kojima treba počivati sveobuhvatni politički sporazum s EU - osiguranje isključive nadležnosti na području cijele zemlje, uklanjanje političkog utjecaja na rad policije i određivanje policijskih regija na temelju tehničkih i profesionalnih kriterija, kaže se u priopćenju.

Ponovio je da ta načela nisu podložna raspravi i da se neće mijenjati. Sve strane u Bosni i Hercegovini trebale bi se usredotočiti na definiranje sporazuma do sredine mjeseca rujna kako bi omogućile početak pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju do kraja ove godine, naglašava se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙