FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić susreo se u Leverkusenu s mladim Hrvatima

ZAGREB/LEVERKUSEN, 19. kolovoza 2005. (Hina) - S mladim Hrvatima kojisudjeluju u proslavi 20. svjetskog dana mladih, njih više od 3000,danas se u Leverkusenu susreo zagrebački nadbiskup kardinal JosipBozanić te im je održao prigodnu katehezu na temu "Živjeti u svijetukao istinski klanjatelj Bogu", javila je IKA.
ZAGREB/LEVERKUSEN, 19. kolovoza 2005. (Hina) - S mladim Hrvatima koji sudjeluju u proslavi 20. svjetskog dana mladih, njih više od 3000, danas se u Leverkusenu susreo zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te im je održao prigodnu katehezu na temu "Živjeti u svijetu kao istinski klanjatelj Bogu", javila je IKA.

Na početku susreta mlade su pozdravili i nadbiskupi zadarski Ivan Prenđa i riječki Ivan Devčić, koji također sudjeluju u proslavi Dana mladih.

Nakon predstavljanja pojedinih biskupija te čitanja odlomka Evanđelja koji govori o poklonu Mudraca u Betlehemu, kardinal je rekao kako su se Mudraci poklonili Bogu do kojega često ljudski um teško dolazi.

"Čovjek je Boga susreo u čovjeku Isusu Kristu u kojemu Bog dolazi u susret i time Bog postaje bliz i povezan s nama. U euharistiji je potpuno ostao s nama tako konkretno da se u potpunosti daje nama za hranu", istaknuo je kardinal.

Po riječima kardinala ideologije koje su naviještale propast i nestanak Crkve su propale, a Crkva i dalje traje i otvara se budućnosti.

"Isus ne može nestati sa svijeta, jer je sišao na zemlju i zajedno će biti s ljudima na putu do zadnjeg dana kada sve treba predati Bogu Ocu. Povezanost s Isusom Kristom i velika sigurnost omogućava rast Crkve na zemlji", rekao kardinal, dodavši kako je gospodar u vremenu i životu onaj koji zna birati i koji zna reći ne.

"Kršćanstvo je alternativa svijetu, a kršćani su pozvani da biraju i s pomoću Božjom da izaberu bolje", rekao je Bozanić mladima.

Nakon kateheze kardinal Bozanić je zajedno s nadbiskupima Prenđom i Devčićem te tridesetak svećenika predvodio misno slavlje za mlade Hrvate.

Mladi će večeras sudjelovati u pobožnosti križnog puta ulicama Leverkusena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙