FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Našice: Predstavljen prvi slovačko-hrvatski i hrvatsko-slovački rječnik

NAŠICE, 2. rujna 2005. (Hina) - Prvi slovačko-hrvatski ihrvatsko-slovački rječnik u Hrvatskoj, autora Andreja Kurica,predsjednika Saveza Slovaka u Hrvatskoj te profesora slovačkog jezikai književnosti predstavljen je večeras u Našicama u sjedištu SavezaSlovaka.
NAŠICE, 2. rujna 2005. (Hina) - Prvi slovačko-hrvatski i hrvatsko-slovački rječnik u Hrvatskoj, autora Andreja Kurica, predsjednika Saveza Slovaka u Hrvatskoj te profesora slovačkog jezika i književnosti predstavljen je večeras u Našicama u sjedištu Saveza Slovaka.

Autor rječnika, koji sadrži 30.000 riječi, Andrej Kuric istaknuo je kako će rječnik posebno dobro doći svim učenicima koji uče slovački jezik, a kojih je u Hrvatskoj 476. Svi oni će dobiti rječnik za koji autor vjeruje da će biti koristan i u Hrvatskoj, ali i u Slovačkoj jer su slovački turisti već pokazali veliko zanimanje. Stoga će, kako je najavljeno, nakon prve naklade od 1.000 primjeraka, rječnik vrlo brzo doživjeti novo izdanje s dopunama.

Rječnik su financirali hrvatsko Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Savjet za nacionalne manjine te Generalni sekretarijat za iseljene Slovake pri Uredu vlade Republike Slovačke.

O važnosti rječnika govorili su saborska zastupnica Čeha i Slovaka Zdenka Čuhnjil, pomoćnik ministra znanosti Mirko Marković, predstavnica slovačkog generalnog sekretarijata Ljubica Bartalska, predstavnik slovačkog veleposlanstva Julius Lorinz, dopredsjednica Savjeta za nacionalne manjine Kata Kanđera i predsjednica Matice hrvatske Našice Silvija Lučevnjak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙