FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Swiss Rea šest posto niža

ZUERICH, 25. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Drugi po veličini svjetskireosiguravatelj, Swiss Reinsurance izvijestio je u četvrtak o6-postotnom padu neto dobiti u prvoj polovini ove godine uslijed nižihprihoda od kapitalnih ulaganja.
ZUERICH, 25. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Drugi po veličini svjetski reosiguravatelj, Swiss Reinsurance izvijestio je u četvrtak o 6-postotnom padu neto dobiti u prvoj polovini ove godine uslijed nižih prihoda od kapitalnih ulaganja.

Zarada Swissa u spomenutom je razdoblju iznosila 1,35 milijardi švicarskih franaka (1,06 milijardi dolara), što je ispod očekivanja analitičara, koji su predviđali profit od 1,52 milijarde franaka.

Kompanija je također izvijestila da je za novog izvršnog direktora imenovala Jacquesa Aigraina. Taj 51-godišnjak, dosadašnji zamjenik izvršnog direktora, zamijenit će Johna Coombera na toj poziciji od iduće godine.

Do promjena u menadžmentu dolazi zbog nastavka restrukturiranja, kojim bi se u iduće dvije godine trebalo sniziti troškove poslovanja za 100 milijuna franaka.

"Swiss Re ponovno je poboljšao profitabilnost svojih reosiguravateljskih poslova. Ojačali smo našu kapitalnu poziciju i preporučit ćemo podizanje dividende na 2,5 franka po dionici za ovu godinu", priopćio je Coomber.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙