FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TUI širi poslovanje na pomorski prijevoz

FRANKFURT, 22. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Vodeći europski turističkioperater, njemački TUI ponudio je za dugovima pritisnutu kanadskubrodarsku kompaniju CP Ships 1,7 milijardi eura u gotovini.
FRANKFURT, 22. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Vodeći europski turistički operater, njemački TUI ponudio je za dugovima pritisnutu kanadsku brodarsku kompaniju CP Ships 1,7 milijardi eura u gotovini.

Odbor direktora CP Shipsa preporučio je dioničarima kompanije da prihvate ponudu.

Ponuda od 21,5 dolara za dionicu gotovo je 25 posto više od prosječne cijene dionice te kompanije na zatvaranju burze u zadnja tri mjeseca i 9,7 posto više nego u prošli petak.

CP Ships 16. je u svijetu kompanija za brodski kontejnerski prijevoz, a dionice su joj izlistane na Tokijskoj i njujorškoj burzi. Neto dugovi iznosili su joj krajem lipnja 261 milijun eura.

S ukupnim prihodima od 5,7 milijardi eura prije konsolidacije, TUI i CP Ships bit će među pet vodećih kompanija za pomorski prijevoz, priopćio je TUI.

"Ova transakcija TUI-ju nudi dodatne izglede za rast. Naše proširene aktivnosti u pomorskom prijevozu bit će izvrsno pozicionirane za sudjelovanje u dugoročnom rastu kontejnerskog prijevoza", stoji u priopćenju predsjednika upravnog odbora njemačke kompanije Michaela Frenzela. TUI ima u svom sastavu transportnu podružnicu Hapag-Lloyd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙