FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katrina pogodila New Orleans

WASHINGTON, 29. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Uragan Katrina uponedjeljak je bjesnio New Orleansom, praćen olujnim kišama i vjetromkoji je puhao brzinom većom od 200 kilometara na sat, poplavljajućiulice i razbacajući krhotine po gradu.
WASHINGTON, 29. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Uragan Katrina u ponedjeljak je bjesnio New Orleansom, praćen olujnim kišama i vjetrom koji je puhao brzinom većom od 200 kilometara na sat, poplavljajući ulice i razbacajući krhotine po gradu.

New Orleans, grad s 1,2 milijuna stanovnika, pošteđen je većih razaranja jer je Katrina prošla malo istočnije i oslabila u satima nakon što je došla do obale. Katrinu su stoga iz oluje 5. kategorije prekvalificirali u oluju 2. kategorije.

Vjetar i kiša su, međutim, bili dovoljno snažni da podižu krovove, drvenu građu i stakla po gradskim ulicama, čupaju drveće pa i savladaju neke od nasipa, izvijestili su mediji.

Predsjednik SAD-a George W. Bush obećao je pomoć regijama pogođenim uraganom, nazvavši Katrinu "opasnom olujom" i ponudivši za žrtve molitve cijele nacije.

S obzirom da dužnosnici službi za izvanredna stanje još mogli izići i procijeniti štete, potpuni opseg šteta nije još poznat ali odmah po prolasku uragana nije bilo izvješća o stradalima. Vjetrovi, i nakon što je smanjena kategorija tog uragana, pušu brzinom većom od 170 kilometara na sat.

New Orleans je najvećim dijelom bio napušten nakon što je oko milijun ljudi po pozivu na evakuaciju napustilo grad.

New Orleans je u protekla četiri desetljeća uspijevao izbjeći "veliki" uragan, a čini se da je ponovno imao sreću jer je Katrina prije doticaja s kopnom skrenula nešto istočnije, poštedivši grad najjačeg udara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙