FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

81-godišnja studentica postala počasnom građankom Argentine

BUENOS AIRES, 20. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Brunhilde Ede,porijeklom Njemica, sa svojih 81 godinom nije samo najstarijastudentica u Argentini nego je postala i počasnom građankom te zemlje.
BUENOS AIRES, 20. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Brunhilde Ede, porijeklom Njemica, sa svojih 81 godinom nije samo najstarija studentica u Argentini nego je postala i počasnom građankom te zemlje.

Prilikom svečanost u argentinskom parlamentu, vremešnoj je studentici odana počast zbog nesmanjenog entuzijazma za učenje, unatoč poznoj dobi, te je proglašena je počasnom građankom Argentine.

Uporna 81-godišnjakinja iz Patagonije osnovnu je školu završila sa 66 godina, a prije godinu dana diplomirala politologiju. Ove je godine upisala pravo - a na prekid učenja ni ne pomišlja.

"U sebi nosim ogromnu glad za znanjem", kazala je "La Nonna", kako Edeovu zovu njeni susjedi iz Rada Tilyja, općine u patagonijskoj pokrajini Chubutu, odakle dolazi. Brunhilde Ede rodila se 1924. godine u Brazilu kao kćerka njemačkih doseljenika iz Braunschweiga. Tri godine kasnije obitelj se preselila u sjevernoargentinsku pokrajinu Missiones. Žena koja se osjeća napola Njemicom napola Argentinkom, djetinjstvo je provela na roditeljskoj farmi čaja.

Život je tih godina bio težak, prisjeća se Edeova. Osnovnu školu morala je prekinuti nakon samo tri razreda, kako bi radila i pomagala roditeljima. Stoga su joj kasnije mnoga vrata ostala zatvorena. "Dovoljno dugo nisam imala pristupa znanju. Sve to sada nadoknaditi, jednostavno je veličanstvena šansa", kaže vremešna ali uzorna studentica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙