FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Uhićena dvojka specijalizirana za provale u vikendice

SISAK, 9. rujna 2005. (Hina) - Uhićena su dvojica muškaraca za koje sepretpostavlja da stoje iza 20-ak krađa i provala u vikendice napodručju Siska, Petrinje i Kutine u posljednjih nekoliko mjeseci,izvijestila je danas PU sisačko-moslavačka.
SISAK, 9. rujna 2005. (Hina) - Uhićena su dvojica muškaraca za koje se pretpostavlja da stoje iza 20-ak krađa i provala u vikendice na području Siska, Petrinje i Kutine u posljednjih nekoliko mjeseci, izvijestila je danas PU sisačko-moslavačka.

Prvo je prije četiri dana uhićen 19-godišnjaka iz Petrinje, a potom se otkrilo da je u sedam vikendica provalio s 25-godišnjim partnerom iz Pisarovine koji je naknadno uhićen.

Načelnik PU Sisačko-moslavačke Marijan Tomurad izvijestio je da je zadnjih nekoliko mjeseci provaljeno u 50-ak vikendica na područjima Siska, Petrinje i Kutine iz kojih je ukraden velik broj predmeta, a neke vikendice su i oštećene. Provalnici su ukradene predmete uglavnom prodavali svojim poznanicima, čiji je identitet policija utvrdila i od njih oduzela veći broj ukradenih predmeta koji će se vratiti vlasnicima, kazao je Tomurad.

Osumnjičenog 25-godišnjaka nazvao je "starim prijateljem" policije koji je već bio prijavljen za 37 teških krađa i krađa, krivotvorenje isprava i ilegalno posjedovanje oružja. Drugi osumnjičenik je očito njegov novi učenik koji je prvi puta uhvaćen zbog krađa i koji je priznao 17 teških krađa, kazao je Tomurad.

Policija je za sada pronašla i od kupaca ukradene robe oduzela 13 motornih pila, pet brusilica, dvije glazbene linije, te po jedan trimer, televizor, peć na struju i demižon za vino.

Vlasnike ukradenih predmeta policija je pozvala da ih preuzmu, a vlasnike vikendica koji do sada nisu prijavili provale, a čiji su predmeti pronađeni među ukradenom robom, da prijave krađu i štetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙