FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt: Hrvatska pokazala da u potpunosti surađuje s Haškim sudom

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožboltdanas je odbacila ocjene glavne haške tužiteljica Carle del Ponte dasuradnja Hrvatske s Haškim sudom još nije potpuna i da treba pojačatinapore za otkrivanje i uhićenje generala Ante Gotovine.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je odbacila ocjene glavne haške tužiteljica Carle del Ponte da suradnja Hrvatske s Haškim sudom još nije potpuna i da treba pojačati napore za otkrivanje i uhićenje generala Ante Gotovine.

"Mislim da je Hrvatska doista pokazala da u potpunosti surađuje s Haškim sudom i da to više nije predmet niti tema", ustvrdila je ministrica. Dodala je da se akcijski plan za Gotovinino uhićenje "vrlo uspješno provodi u suradnji sa samim Tužiteljstvom".

"Čini mi se da se stvari odvijaju u najboljem redu", prokomentirala je Škare Ožbolt.

Govoreći u Bernu na Konferenciji o promicanju mira i ljudskih prava u jugoistočnoj Europi Carla del Ponte je u četvrtak pozvala Hrvatsku da pojača napore za otkrivanje i uhićenje generala Gotovine. Ocijenila je i da bi se početak pristupnih pregovora s EU negativno odrazio na te napore, čime je naznačila da će Uniju izvijestiti kako Hrvatska suradnja s Haškim sudom (ICTY) još nije potpuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙