FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan kaže da iza napada u Aqabi stoji skupina iz Iraka

AMMAN, 22. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Jordan je uhitio Sirijcaoptuženog za suučesništvo u prošlotjednom napadu projektilima na ratnebrodove SAD-a u luci Aqaba na Crvenom moru koju je provela jednaskupina iz Iraka, izvijestila je jordanska državna televizija uponedjeljak.
AMMAN, 22. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Jordan je uhitio Sirijca optuženog za suučesništvo u prošlotjednom napadu projektilima na ratne brodove SAD-a u luci Aqaba na Crvenom moru koju je provela jedna skupina iz Iraka, izvijestila je jordanska državna televizija u ponedjeljak.

Trojica napadača su u petak, na dan napada, preko granice pobjegla u Irak koristeći se krivotvorenim iračkim putovnicama, izvijestila je televizija pozivajući se na glasnogovornika vlade.

Televizija nije imenovala skupinu iz Iraka za koju se kaže da je provela napad u kojem su projektili promašili brodove SAD-a ali su ubili jednog jordanskog vojnika. Izvori iz sigurnosnih službi su rekli da je napad imao obilježja svojstvena Al Kaidi, mreži Osame bin Ladena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙