FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG službeno obavijestila Španjolsku o uhićenju terorista

BEOGRAD,18. kolovoza 2005.(Hina) - Ministarstvo za ljudska i manjinskaprava Srbije i Crne Gore u četvrtak je diplomatskim putem obavijestilošpanjolsko ministarstvo vanjskih poslova o uhićenju Marokanca Abd ElMajid Bouchara, osumnjičenog za prošlogodišnji teroristički napad uMadridu, uhićenoga u utorak navečer u vlaku Subotica-Beograd.
BEOGRAD,18. kolovoza 2005.(Hina) - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore u četvrtak je diplomatskim putem obavijestilo španjolsko ministarstvo vanjskih poslova o uhićenju Marokanca Abd El Majid Bouchara, osumnjičenog za prošlogodišnji teroristički napad u Madridu, uhićenoga u utorak navečer u vlaku Subotica-Beograd.

Ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić izjavio je agenciji Beta da ne postoji rok za Boucharovo izručenje, te da će postupak njegova izručenja vjerojatno trajati nekoliko tjedana.

Nakon što stigne španjolski zahtjev za njegovo izručenje, odluku o tome donosi Okružni sud u Beogradu, a konačno rješenje o izručenju potpisuje ministar za ljudska i manjinska prava.

Bouchar (22), protiv kojega je raspisana medunarodna tjeralica, osumnjičen je da je pobjegao iz stana u Leganesu, predgrađu Madrida, neposredno prije upada španjolske policije 3. travnja 2004. godine. Da bi izbjegli uhićenje, sedmorica terorista aktivirala su eksploziv u stanu, te su poginuli, kao i jedan policajac.

Kako je u četvrtak priopćio MUP Srbije, Bouchar u trenutku uhićenja nije imao nijedan identifikacijski dokument, pa je priveden sucu za prekršaje, koji mu je odredio pritvor. Policija je upit za identifikaciju proslijedila članicama Interpola, nakon čega je Ured Interpola u Madridu, na osnovi otisaka prstiju, potvrdio Boucharov identitet.

Uhićenog Bouchara u srijedu navečer je ispitao dežurni istražni sudac u Palači pravde u Beogradu, nakon čega mu je određen pritvor.

Kako piše beogradska "Politika" od četvrtka, Bouchar je u srijedu navečer iz Palače pravde, nakon ispitivanja kod istražnog suca, "pod dosad neviđenim mjerama osiguranja" doveden u Centralni zatvor u Beogradu.

"Oko samog zatvora na snazi su pojačane mjere sigurnosti, a osiguranje pružaju pripadnici Protuterorističke jedinice Žandarmerije, piše "Politika".

U terorističkim napadima 11. ožujka 2004. godine u Madridu poginula je 191 osoba, a više od 1500 je ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙