FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Podsusedu otkriveno spomen obilježje prvoj dragovoljačkoj postrojbi

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorotkrila je danas u Podsusedu spomen obilježje 1. samostalnoj satnijiPodsused, postrojbi koja je i službeno priznata kao prva oružanadragovoljačka postrojba iz Domovinskog rata.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je danas u Podsusedu spomen obilježje 1. samostalnoj satniji Podsused, postrojbi koja je i službeno priznata kao prva oružana dragovoljačka postrojba iz Domovinskog rata.

Ministrica je spomen obilježje otkrila u pratnji ratnog zapovjednika postrojbe bojnika Siniše Ratkovića, jednog od osnivača postrojbe Krešimira Šurmanovića i predsjednika Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Toma Kačinarija, a nakon toga uručila je plakete osnivačima satnije i zapovjednicima vodova.

Izgradnju spomen obilježja organizirala je Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Spomen obilježje otkriveno je u povodu 15. obljetnice osnivanja postrojbe, navodi se u priopćenju iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙