FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Kosor s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Uoči Međunarodnog dana nestalihosoba, 30. kolovoza, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor održala jedanas radni sastanak s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenihi nestalih hrvatskih branitelja .
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Uoči Međunarodnog dana nestalih osoba, 30. kolovoza, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor održala je danas radni sastanak s predstavnicima Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja .

Nazočni su upoznati s ovogodišnjim programom obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba u Vinkovcima, kojemu će, po pozivu Saveza udruga, nazočiti i potpredsjednica Kosor, priopćeno je danas iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti

Potpredsjednica Kosor izvijestila je nazočne o najnovijim aktivnostima s ciljem što učinkovitije potrage za zatočenima i nestalima. Vlada je osnovala Povjerenstvo za zatočene i nestale koje bi uskoro trebao početi i s radom i kojemu će prioritet biti ubrzanje potrage za zatočenima i nestalima.

Priopćeno je i kako je potpredsjednica Kosor ponovila je da je pitanje zatočenih i nestalih i u razgovorima s predstavnicima Srbije i Crne Gore nulto pitanje hrvatske Vlade.

Obzirom na izražene zahtjeve predstavnika Saveza udruga da se novčane naknade koje se isplaćuju obiteljima zatočenih i nestalih tretiraju kao trajni prihodi u kartičnom i kreditnom poslovanju, Kosor je izvijestila kako je uputila pismo svim bankama sa zamolbom da razmotre tu mogućnost, a od nekih su već došli i pozitivni odgovori.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućim mjestima pronalaska novih masovnih grobnica, posebice na području Vukovarsko-srijemske županije i na području Slavonije, priopćeno je iz Ministarstva.

(Hina) pp/xmb ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙