FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru pokopani posmrtni ostaci branitelja Slavka Malančuka

VUKOVAR, , 2. rujna 2005. (Hina) - Posljednji ispraćaj i pokopposmrtnih ostataka hrvatskog branitelja Slavka Malančuka (1950.),pripadnika 204. brigade Hrvatske vojske, obavljeni su danas uz vojne icivilne počasti na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata uVukovaru.
VUKOVAR, , 2. rujna 2005. (Hina) - Posljednji ispraćaj i pokop posmrtnih ostataka hrvatskog branitelja Slavka Malančuka (1950.), pripadnika 204. brigade Hrvatske vojske, obavljeni su danas uz vojne i civilne počasti na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Od njega se, uz rodbinu, prijatelje i suborce, u ime Hrvatske vojske oprostio i poručnik Zoran Brekalo, a vjerski obred predvodio je fra Marin Grbešić, kapelan crkve sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

Slavko Malančuk ranjen je u obrani vukovarske četvrti Sajmište, a zatim prevezen u vukovarsku Opću bolnicu. Nakon toga je premješten u Borovo Commerce s još nekolicinom ranjenika. Nakon okupacije Vukovara, 20. studenoga 1991. je zarobljen i odveden u srpski logor u Dalju, gdje je ubijen.

Tijelo pokojnoga Slavka Malančuka ekshumirano je na farmi Lovas, u Osječko-baranjskoj županiji, a identificirano je na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu 24. veljače 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙